Wat hebben wij gedaan?

Klant

Gemeente Westland, in opdracht van Reklatekst

De gemeente heeft een Design, Build, Maintain, Finance en Operate (DBFMO)-contract voor de duur van 25 jaar met consortium De Groene Schakel. Het consortium bestaat onder meer uit Boele & van Eesteren. Het ontwerp is van architectenbureau cepezed.

Doel

Bewegwijzering gemeentehuis

Een van de door de gemeente gedefinieerde deelprojecten bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis is bewegwijzering.

Voor de projectleider van het consortium werd al snel duidelijk dat om de bewegwijzering binnen de begroting te houden er een goed plan vooraf gewenst was. Naast het opstellen van dit plan wilde men een ontwerp dat naadloos paste in de filosofie van de architect en bij de functionele wensen van de gemeente.

Omschrijving

Informatieplan bewegwijzering gemeentehuis

Gestart is met een uitgebreide analyse en inventarisatie van de afzonderlijke plattegronden, inrichtingsplannen van de architect, en de definiëring van doelgroepen. Dit informatieplan, met als bijlage een vlekkenplan waarin alle locaties staan vermeld waar informatie benodigd is, heeft geleid tot een nauwe samenwerking met de architect www.cepezed.nl en het bouwbedrijf www.boele.nl

Ontwerp bewegwijzering gemeentehuis

Naast de oplevering van het informatieplan is ook het ontwerp en het bestek verzorgd. Gestart is met de ontwikkeling van een ‘sign family’ passend bij de gemeente en het gebouw. Ontwerp is daarna vertaald in een bestek.

Bordenplan bewegwijzering gemeentehuis

Naast het ontwerp en het bestek is voor elke positie in het stadhuis de redactie vastgesteld: welke informatie wordt op welk type sign verstrekt. Dit is uitgewerkt in een gedetailleerd bordenplan.

Realisatie bewegwijzering

De productie en montage is uitgevoerd door www.reklatekst.nl . Het nieuwe gemeentehuis is in de zomer van 2017 in gebruik genomen.

Meer weten over de wijze waarop bewegwijzering in een stadhuis, stadskantoor of gemeentehuis kan worden gerealiseerd? Bel of mail ons!

Meer cases