Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klant

Woonstichting Leystromen

Leystromen beheert ongeveer 10.000 woningen vanuit 3 vestigingen: Rijen, Goirle en Oisterwijk

Doel

Bewegwijzering woonzorgcomplex

De Regent is een woonzorgcentrum in Rijen. In 2013 is dit complex gerenoveerd en is de bewegwijzering aangepast. In de praktijk bleek deze bewegwijzering niet te functioneren. HA&S is gevraagd om het bewegwijzeringsplan aan te passen.

Omschrijving

Informatieplan

Samen met Leystromen en de belangrijkste huurder www.maasduinenzorg.nl  zijn de knelpunten en gewenste verbeteringen besproken. Alle mogelijke routes en bestemmingen zijn geïnventariseerd. Het advies is vastgelegd in een informatieplan inclusief vlekkenplan.

Ontwerp bewegwijzering

Tevens is een nieuw ontwerpvoorstel gedaan om de toegankelijkheid en leesbaarheid te verbeteren. Dit heeft geleid tot een nieuwe sign family waarbij ook de commerciële ruimtes die in het complex worden verhuurd zijn opgenomen in het totale bewegwijzeringsplan.

Bordenplan bewegwijzering

Naast het ontwerp en het bestek is voor elke positie in het complex de redactie vastgesteld: welke informatie wordt op welk type sign verstrekt. Dit is uitgewerkt in een gedetailleerd bordenplan.

Realisatie bewegwijzering

Leystromen wilde volledig ontzorgd worden bij de realisatie. Hierdoor is het volledige project ‘turn key’ uitgevoerd en binnen de gevraagde planning opgeleverd.

Meer weten over de wijze waarop bewegwijzering in een woonzorgcentrum of zorginstelling kan worden gerealiseerd? Bel of mail ons!

Meer cases